D-Fense


* 5-voudig Vlaams (2006-2007-2008-2009-2010) en 4-voudig Belgisch (2006-2007-2008-2009) kampioen disco small group
* vice-Vlaams (2009), vice-Belgisch (2007), Vlaams (2007-2010) en Belgisch (2008-2010) kampioen hiphop small group

maandag, maart 15, 2010

CloseUp 2 - Shana D.

Aangezien iets meer dan de helft van de D-Fensers voorjaarskindjes zijn, is het opnieuw tijd voor verjaardagswensen. Dit keer is het de beurt aan een beruchte 18-jarige (watch out, world!).

Proficiat, Shana D.!

Wedstrijd te Kortrijk, 14 februari 2010: disco groups

Neen, de geselecteerde foto’s van deze disco small groups wedstrijd zijn allerminst close-ups te noemen. Tot ieders stomme verbazing stond D-Fense slechts met drie dansers op de wedstrijdvloer, die zich ijzig kalm én doeltreffend van hun taak hebben gekweten!!!

De reacties waren uiteenlopend: verbazing, ongeloof, scepticisme en - hier en daar - verontwaardiging, maar 3 personen is nu eenmaal het toegelaten IDO-minimum voor een small group. Natuurlijk is dit allesbehalve een lachertje, zeker niet voor de 3 slachtoffers die van mij de vloer op moesten (bij deze: mijn excuses aan Renzo, Shana D. en captain Yanaika), maar het was een kwestie van pure noodzaak.
Wegens blessures kon de groep zowiezo niet op volle sterkte dansen, maar mede dankzij de vele plaatswissels leverde het weglaten van de geblesseerden een heel gebroken beeld op.

Perfectionistisch zoals we zijn, wrong daar dan ook het schoentje. Liever een minimalistisch, maar visueel correcte versie dan een verwrongen geheel! Zaterdag 13 februari werd er gepuzzeld, gewikt en gewogen wat opstellingsgewijs de meest esthetische optie zou zijn. The rest is history.

Qua entertainmentwaarde scoorde deze run in ieder geval bijzonder hoog. D-Fense was even the talk of the town, maar dat ook de jury dit zou valideren, dat hadden we nooit verwacht. In een heuse David vs. Goliathstijl kregen de 3 dansers, samen met de 4 andere D-Fensers die trouw een heleboel lawaai waren komen maken, de derde plaats toebedeeld!!! Met, achteraf gezien, zelfs nog een “eentje”.

It ain’t what you do, it’s the way that you do it…

Wedstrijd te Herent, 7 februari 2010: hiphop

Onderstaand beeld zegt meer dan de lezer op het eerste zicht zou denken. Bij aanvang van de general look wisselden onze zeven dansers immers even een Heel Verbaasde Blik uit toen iets disco-achtigs door de speakers knalde. Na zo’n 10 seconden dans werd de muziek gelukkig stopgezet en vervangen… maar wat bleek? Die disco-toestand stond op de playlist voor de finale!Een hiphop op freestyletempo resulteert in het feit dat een choreo van 2 minuten in een luttele 1min 20sec wordt afgewerkt. Handig om weten, maar het levert een totaal nieuwe move op: het Duracel Konijn!!!
Gelukkig had iedere groep die een beetje beweeglijk is er last van, zodat we toch op onze vertrouwde tweede stek belandden. Met nog twee maand tot de volgende wedstrijd (het VK) is het bij deze eindelijk tijd voor een rondje drill.Verder was het vooral een héél lange dag in Herent, waarop er werd vergaderd en wat moves werden uitgetest. Voor de rest werd er vooral een toevlucht genomen tot de betere vakliteratuur, met alle bijhorende commentaar op de interessantste rubrieken tot gevolg… Het gekrijs van onze Wyckie tijdens de clipfinale (en vooral de reactie erop) maakten samen met een frituurcharge de dag compleet.

Hiphop Solo Juniors Beginners (54 solo’s)
788 – Wyckstandt Shana – ¼ fin

Hiphop Solo Adults Beginners (40 solo’s)
547 – Callewaert Melissa – ¼ fin

Hiphop Duo Adults Beginners (23 duo’s)
231 – Callewaert Melissa & Devoldere Shana – ¼ fin

Hiphop Duo Adults Advanced (5 duo’s)
523 – Verlinde Renzo & Lannoo Yanaika – PL 5!!!

Clipdance Juniors 1 – PCD, Hush (20 clipdancers)
788 – Wyckstandt Shana – ½ fin

Clipdance Adults 1 – PCD, Hush (24 clipdancers)
178 – Lannoo Yanaika – PL 2!!!
547 – Callewaert Melissa – ½ fin

Hiphop Small Groups Adults (3 groups)
770 – D-Fense – PL 2!!!