D-Fense


* 5-voudig Vlaams (2006-2007-2008-2009-2010) en 4-voudig Belgisch (2006-2007-2008-2009) kampioen disco small group
* vice-Vlaams (2009), vice-Belgisch (2007), Vlaams (2007-2010) en Belgisch (2008-2010) kampioen hiphop small group

vrijdag, oktober 22, 2010

BELGISCH KAMPIOENSCHAP DISCO SMALL GROUP – Wedstrijd te Herentals, 17 oktober 2010

Iedereen zei dat het niet te doen was. We hebben het toch geprobeerd. En we hebben nog nooit zoveel applaus, een zee van geluid vanop de tribunes en complimentjes naast de vloer gekregen!

Het is nooit een goed idee, een kampioenschap dansen met een spiksplinternieuwe choreografie. Maar nood breekt wet: wat moesten we immers anders doen? Nog nooit is de concurrentie in de discoreeks zo zwaar geweest. Bij onze oude choreo blijven (die door omstandigheden al drie in plaats van twee jaar meeging) betekende zowiezo een heel slechte quotering. Dus hebben we een volledige zomer gevloekt wegens afwezigheden, maar ook gewroet en gezweet aan een nieuwe choreo in een uitdagende, totaal andere stijl.

Daar horen uiteraard ook matching outfits bij! Marijke had de moeilijke taak om de overeengekomen getekende versie (met bijhorend concept!) om te zetten naar realiteit, en dat onder een gigantische tijdsdruk. Alles is op de valreep af geraakt en ziet er magnifiek uit: D-Fense blauw/zwart, maar dan in wilde versie en met de meest onmogelijke blingbling-stoffen:


Het heeft letterlijk geen week gescheeld of we haalden de kampioenschapsvloer niet! Zowel general look als finale gingen echter als een trein in het Netepark, veel beter dan we zelf verwacht hadden. Het eindresultaat, de derde plaats, deed dan ook zeer. We hebben gegokt en verloren, tegen twee choreo’s die al veel langer dan de onze gedanst worden. Bij deze: van harte proficiat aan Dollywood en aan Staying Alive!

Maar we hebben ook gewonnen. Mede gesteund door het commentaar van omstaanders (ja, zelfs uit onverwachte hoeken!) en door het eigen gevoel weten we gewoon dat het goed zit. Afwerking, positionering, precisie en uitstraling: we hebben er een volledig jaar de tijd voor. En als D-Fense op achterstand staat, wordt de groep des te gevaarlijker… ;-)

Tweede plaats zou moeten binnen de mogelijkheden liggen, eerste plaats is al heel wat moeilijker. Maar we vallen nog liever dood dan het niet te proberen. Tot in 2011!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten