D-Fense


* 5-voudig Vlaams (2006-2007-2008-2009-2010) en 4-voudig Belgisch (2006-2007-2008-2009) kampioen disco small group
* vice-Vlaams (2009), vice-Belgisch (2007), Vlaams (2007-2010) en Belgisch (2008-2010) kampioen hiphop small group

donderdag, mei 22, 2008

BELGISCH KAMPIOENSCHAP HIPHOP - Wedstrijd te Oudenaarde, 25 mei 2008

On-ge-lo-fe-lijk. Wat vorig jaar vurig werd gehoopt, maar op een haar na gemist, komt dit keer - wanneer we het het minst verwachten, geloof me vrij - kalmpjesweg onze richting uitgewaaid. Hoewel, kalmpjesweg? The story of Sunday, 25th of May, Mantovani, Oudenaarde. ...aka de dag die iedereen vreesde. Niet alleen moesten we een gipsverband wegmoffelen, we moesten ook een aantal dansstukken overleven die de voorbije weken gewoonweg falikant mislukten. Hoewel in een zalig humeur na de winst van een luttele 24 uren ervoor, sloeg de bibber - en bij sommigen de paniek - onverbiddelijk toe. En hard.
Maar in vijf minuutjes kan zoveel gebeuren, zo blijkt. Op dat moment startte een kettingreactie van gebeurtenissen die onze redding zou blijken te zijn. Ten eerste: dit keer hadden we de zaal voor ons alleen. Geen miezerige breedte van 4 meter waarin we (op zaterdag uitgetest!) met de hiphop onmogelijk konden passeren. Ten tweede: trage muziek, dus nadelig voor iedereen. Ten derde: al allerlaatste van de vijf groepen op, dus nog wat tijd om te kalmeren.
En dan maakt iemand, ten vierde, een cruciale fout...
Zie je, sommigen leren het nooit. Men zou nochtans al héél lang moeten weten dat er één zaak is die men absoluut moet zien te vermijden: maak ons nooit, maar dan ook nooit of te nimmer kwaad. Zeker niet op een hiphopwedstrijd. Het heeft geen zin om in detail te treden, maar het komt er op neer dat er in het wedstrijdmilieu nogal heel vaak met twee maten en gewichten wordt gemeten. Aka: sommigen mogen alles, en andere niets. En dat werkt, helaas voor sommigen, bij ons als een rode lap op een stier.
Mensen vragen me wat het verschil was met het VK. Simpel. It's all in the head. Geen mens had in Merksem het gevoel van een VK te dansen. Wat zenuwen, ja, maar druk? Strijdlust? Onbestaande. En ons gevoel voor synchronisatie jammer genoeg ook...
Maar dit keer, op die zondagmorgen in Oudenaarde, kwam het van binnenuit opborrelen. Niet langzaam, maar met enorme kracht. The dancefloor became a battlefield. Kijk naar die blikken op foto 1, beginpositie. Eén en al focus, één grote groep vastberadenheid (en hé, gips in beeld! Of niet?). En kijk vervolgens naar die blikken in de finishing touch, het laatste dansstuk: diezelfde focus, afgewerkt met tonnen enthousiasme.
Nee, D-Fense heeft niet gedanst. D-Fense heeft zich gesmeten. Erop of eronder, dan zijn we op ons best... en who cares wat de anderen denken? Commentaar en minachtende blikken krijgen we toch.
Het was erop. O man, hoe was dat erop zeg! Iedereen was na de finale in een fantastisch humeur, meende dat die tweede plaats er wel degelijk in zat. Want dat was ons primaire doel: we wilden van die drie af!!! Kleine vreugdeuitbarsting toen de derde stek gepasseerd was, zo happy dat we bijna de twee niet hoorden. En de reactie daarop... kwam met enige vertraging, moet ik zeggen. Het duurde een tijdje voor het klikte in het hoofd, hé, dat zijn wij niet... en vervolgens een herhaling van het tafereel van zaterdag, maar dan nog drie keer sterker. Een dubbelslag... om van te dromen!

De rest van de dag verliep goed, maar toch niet super. Same old story van vorig jaar, een aantal net-niet plaatsen en een aantal kloteplaatsen. Jullie hebben alles gegeven wat jullie konden in de namiddag van een heel vermoeiend weekend, en aan het aantal finaleplaatsen te zien kunnen we toch zeggen dat het goed was. Heel goed zelfs, al doen sommige dingen zeer.
Bij deze: nog een dikke proficiat aan de beide vice-kampioenenduo's!!!

Hiphop Small Groups Adults (5 groups)
770 – D-Fense – PL 1!!!

Hiphop Duo Adults Beginners (22 duo’s)
231 – Callewaert Melissa & Devoldere Shana – PL 2!!!
523 – Lannoo Yanaika & Verlinde Renzo – PL 4!!!

Hiphop Duo Adults Advanced (4 duo’s)
236 – Claerhout Sarah & De Mil Evelien – PL 2!!!

Hiphop Solo Adults Beginners (35 deelnemers)
215 – De Mil Evelien – 1/8 fin
980 – Devoldere Shana – ¼ fin
988 – Claerhout Sarah – ¼ fin
1301 – Vankeirsbilck Kimberly – 1/8 fin

Hiphop Solo Junior Advanced (16 deelnemers)
547 – Callewaert Melissa – PL 7!!!

Hiphop Solo Adults Advanced Girls (7 deelnemers)
178 – Lannoo Yanaika – PL 6!!!

Hiphop Solo Adults Advanced Boys (5 deelnemers)
334 – Verlinde Renzo – PL 4!!!

Clipdance Junior Dance 2 (Te Busque) (23 deelnemers)
547 – Callewaert Melissa – ¼ fin

Clipdance Adults Dance 2 (Te Busque) (22 deelnemers)
178 – Lannoo Yanaika – ½ fin
215 – De Mil Evelien – ¼ fin
334 – Verlinde Renzo – ¼ fin
980 – Devoldere Shana – ¼ fin
988 – Claerhout Sarah – ¼ fin
1301 – Vankeirsbilck Kimberly – ¼ fin

En wat nu? Zomerrust, zalig. En misschien, heel misschien, tot volgend jaar x

1 opmerking: