D-Fense


* 5-voudig Vlaams (2006-2007-2008-2009-2010) en 4-voudig Belgisch (2006-2007-2008-2009) kampioen disco small group
* vice-Vlaams (2009), vice-Belgisch (2007), Vlaams (2007-2010) en Belgisch (2008-2010) kampioen hiphop small group

maandag, april 20, 2009

2009? 2009bis!

Het wordt tijd.

Het wordt meer dan tijd, beste lezers, om jullie in te wijden in de huidige leefwereld van de D-Fensers.

Het is zelfs hoog tijd om jullie te introduceren tot… PROJECT BRATISLAVA!

Zie je, wie ons al een viertal jaar kent, weet immers dat wij geen stilzitters zijn. Toen we seizoen 2008-2009 na heel wat getwijfel toch op gang trokken, was het besef groot dat het een verloren seizoen zou zijn. Er zomaar wat op los dansen, was echter geen aantrekkelijk plan. D-Fense heeft een doel nodig. En dat doel tekende zich al vlug héél duidelijk af: op 11 september 2009 willen wij doen wat slechts één Belgische Small Group Adults ons reeds heeft voorgedaan, namelijk deelnemen aan het WK disco in Bratislava, Slovakije!!!

Daarvoor was er echter heel wat werk aan de winkel. De discoroutine die ons de Belgische titel 2008 heeft opgeleverd, moest helemaal opnieuw worden aangeleerd. Ten dele omdat stukken ervan blanco waren in het geheugen van de dansers, en ten dele omdat onze nieuwste aanwinst de routine uiteraard niet kende. Dat was de uitgelezen kans om een soort upgrade van de choreografie te maken, met uitdagende – vooral technische elementen – die het fun maakten voor de anciens.

Sinds eind oktober zijn we aan het werk. De lat ligt hoog, de routine is moeilijk, de vorderingen zijn traag maar zichtbaar. Wat deze winter onmogelijk leek (namelijk het hele ding uitdansen zonder omver te vallen) lukt langzaam maar zeker. Ondertussen kregen de anciens een missie: het Belgische wedstrijdseizoen uitdansen zonder veel voorbereiding - maar ook zonder veel te zakken in de algemene ranking, die uiteraard nodig is om de Bratislava-selectie te halen! Het is hen tot nu toe wonderwel gelukt om binnen de top drie te blijven met een stokoude brok routine. Geen Buldo-wedstrijdganger die zich niet afvroeg wat we allemaal aan het uitspoken waren... Wat motivatie toch allemaal kan doen met een danser.

Ook naast de schermen werd ondertussen hard gewerkt aan de financiering van de reis. Niet minder dan een tiental verschillende ideeën zijn de revue gepasseerd, maar uiteindelijk is het toch een goeie ouderwetse fuif geworden. Hoewel, ouderwets? De D-PARTY (sporthal Pittem, 16 MEI 2009 – be there!) wordt dé party van het jaar! Later volgt meer, maar nu alvast al een hartelijk woord van dank aan alle sponsors, met niet in het minst Schoenen & Sport Devolder (Ingelmunster). Zij maakten immers een bijkomende wens waar: 100% gesponsorde, gloednieuwe, superdeluxe, bedrukte D-Fense-trainingspakken voor iedereen!

In maart, na opnieuw een voorseizoen vol ongevallen, ziektes en freaky accidentjes, hing de routine -liefkozend de “lastigaard” genoemd - terug aaneen. Examen-, vakantie- en hiphoppauzes maakten het er niet makkelijker op, maar stap 1 was in ieder geval geslaagd. Vanaf toen begon het echte werk: doorstomen, doortrainen en er een explosief, vloeiend en precies geheel van maken tegen september 2009. Gezien de moeilijkheidsgraad is dat een heuse klus, waar we nog een aantal maanden zoet mee zullen zijn.

Met de komst van april kondigt zich het einde van het wedstrijdseizoen aan . De Bratislava-selectie is zo goed als binnen, maar… uiteraard begon het te kriebelen. En na maandenlang gezaag (‘gaan we dansen met 7?’ ‘wanneer gaan we dansen met 7?’ ‘we moeten toch even testen?’ 'wat hebben we te verliezen, behalve onze tweede plaats?’ ‘beter gegokt en verloren, dan op safe gespeeld en zowiezo verloren’) ben ik gezwicht.

Paasmaandag zou het zijn. Het was inderdaad tijd. Tijd voor een testrun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten