D-Fense


* 5-voudig Vlaams (2006-2007-2008-2009-2010) en 4-voudig Belgisch (2006-2007-2008-2009) kampioen disco small group
* vice-Vlaams (2009), vice-Belgisch (2007), Vlaams (2007-2010) en Belgisch (2008-2010) kampioen hiphop small group

donderdag, april 30, 2009

Wedstrijd te Zonnebeke, 26 april 2009: disco

Oepsie.

Terwijl we normaal gezien altijd behoorlijk van calamiteiten gespaard gebleven zijn, is de wedstrijd te Zonnebeke er in dat opzicht ééntje voor de geschiedenisboeken. Een korte samenvatting:

- Algemene desoriëntatie: waar is de vloerlengte? Aha, de lengte – of wat tenminste als langste stuk kan beschouwd worden – is de breedte. En vice versa. Toch? Of niet?

- Renzo, die al behoorlijk slap op zijn beentjes stond op de zaterdagtraining, had eerder een dokter dan een dansvloer nodig. Per 8 tellen dans verbleekte zijn gezicht een tintje. Hij heeft het einde gehaald, jawel, chapeau daarvoor. Maar vijf seconden later stond hij al buiten… en het was niet voor een gezellig ommetje. Niet bevorderlijk.

- Shana D. besloot middenin de routine dat het tijd was om even te pauzeren. Of eerder, haar kledij besloot dat voor haar: opeens bleef haar bodynet in haar oorbel hangen. Dat levert een behoorlijk komisch effect op: hoofd vast aan arm, stoppen, koortsachtig proberen lostrekken, rondkijken (waar zitten ze in godsnaam?) en… er terug inspringen. Evenmin bevorderlijk.

- Yanaika beging een foutje dat ongeveer als de grootste flater uit haar carrière kan beschouwd worden (lees: het zal haar niet meer gebeuren!). Eén draai te vroeg van richting veranderd, en daarna zo onopvallend mogelijk blijven gaan. Het is immers aartsmoeilijk om te corrigeren wanneer men alleen vooraan staat. Handig opgelost: gewoon achteraan gaan staan en doordoen. Toch… allerminst bevorderlijk. En tot grote verwarring van de andere zes.Wat levert deze unieke combinatie op? Een gigantische angst voor een laatste/derde plaats, maar het is uiteindelijk toch tweede geworden. En daar zijn we best tevreden mee! Rampen gebeuren immers beter op de laatste preselectie, dan op … juist ja, 9 mei. Op naar het BK!

Maar allereerst hebben we nog een oude belofte te vervullen…

Disco Duo Adults Beginners (27 duo’s)
231 – Callewaert Melissa & Devoldere Shana – 1/4 fin

Disco Duo Adults Advanced (6 duo’s)
523 – Verlinde Renzo & Lannoo Yanaika – PL 5!!!

Disco Small Groups Adults (3 groups)
770 – D-Fense – PL 2!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten