D-Fense


* 5-voudig Vlaams (2006-2007-2008-2009-2010) en 4-voudig Belgisch (2006-2007-2008-2009) kampioen disco small group
* vice-Vlaams (2009), vice-Belgisch (2007), Vlaams (2007-2010) en Belgisch (2008-2010) kampioen hiphop small group

donderdag, april 30, 2009

Wedstrijd te Zonnebeke, 26 april 2009: disco

Oepsie.

Terwijl we normaal gezien altijd behoorlijk van calamiteiten gespaard gebleven zijn, is de wedstrijd te Zonnebeke er in dat opzicht ééntje voor de geschiedenisboeken. Een korte samenvatting:

- Algemene desoriëntatie: waar is de vloerlengte? Aha, de lengte – of wat tenminste als langste stuk kan beschouwd worden – is de breedte. En vice versa. Toch? Of niet?

- Renzo, die al behoorlijk slap op zijn beentjes stond op de zaterdagtraining, had eerder een dokter dan een dansvloer nodig. Per 8 tellen dans verbleekte zijn gezicht een tintje. Hij heeft het einde gehaald, jawel, chapeau daarvoor. Maar vijf seconden later stond hij al buiten… en het was niet voor een gezellig ommetje. Niet bevorderlijk.

- Shana D. besloot middenin de routine dat het tijd was om even te pauzeren. Of eerder, haar kledij besloot dat voor haar: opeens bleef haar bodynet in haar oorbel hangen. Dat levert een behoorlijk komisch effect op: hoofd vast aan arm, stoppen, koortsachtig proberen lostrekken, rondkijken (waar zitten ze in godsnaam?) en… er terug inspringen. Evenmin bevorderlijk.

- Yanaika beging een foutje dat ongeveer als de grootste flater uit haar carrière kan beschouwd worden (lees: het zal haar niet meer gebeuren!). Eén draai te vroeg van richting veranderd, en daarna zo onopvallend mogelijk blijven gaan. Het is immers aartsmoeilijk om te corrigeren wanneer men alleen vooraan staat. Handig opgelost: gewoon achteraan gaan staan en doordoen. Toch… allerminst bevorderlijk. En tot grote verwarring van de andere zes.Wat levert deze unieke combinatie op? Een gigantische angst voor een laatste/derde plaats, maar het is uiteindelijk toch tweede geworden. En daar zijn we best tevreden mee! Rampen gebeuren immers beter op de laatste preselectie, dan op … juist ja, 9 mei. Op naar het BK!

Maar allereerst hebben we nog een oude belofte te vervullen…

Disco Duo Adults Beginners (27 duo’s)
231 – Callewaert Melissa & Devoldere Shana – 1/4 fin

Disco Duo Adults Advanced (6 duo’s)
523 – Verlinde Renzo & Lannoo Yanaika – PL 5!!!

Disco Small Groups Adults (3 groups)
770 – D-Fense – PL 2!!!

dinsdag, april 21, 2009

VLAAMS KAMPIOENSCHAP DISCO - Wedstrijd te Kalmthout, 19 april 2009

De concurrentie was goed. Wij waren een tikje beter…

Het scheelde slechts een haartje, maar D-Fense heeft in de Kempen zijn vierde opeenvolgende Vlaamse kampioenstitel disco small groups adults binnengehaald! Het is er eentje voor het rijtje: 2006, 2007, 2008 en 2009.Van een tweetal groups hadden we wijzigingen verwacht, en die hebben we dan ook gezien. Maar ook D-Fense heeft anders gedanst dan op paasmaandag: iets meer relaxed, iets preciezer en duidelijk met meer focus. Opnieuw zijn er enkele kleine foutjes gebeurd (en dan is het uiteraard jammer dat wij, binnen een oneven reeks, als enige groep alleen te bekijken waren). Het was echter al een wereld van verschil met enkele dagen ervoor. The only way is up! Hopelijk toch ;-)

Het was een klein feestje aan de rand van de vloer tijdens wat verder een heel lange en ontzettend warme dag was. Niet iedereen was echter met ons opgezet, zoals sommigen duidelijk hebben laten blijken. Laat ons hopen dat de sfeer in de discoreeks niet gelijkaardig wordt als soms het geval is in de hiphopvariant… We hebben deze titel eerlijk gewonnen en staan recht in onze schoenen. Iedere volgende wedstrijd zal er geknokt moeten worden. Wat er ook gezegd wordt: we hebben totaal geen voordeel op de rest, integendeel soms. The games zijn inderdaad begonnen!
Disco Solo Adults Intermediates (29 solo’s)
988 – Claerhout Sarah – ¼ fin

Disco Solo Adults Advanced (21 solo’s)
334 – Verlinde Renzo – ¼ fin

Disco Duo Adults Beginners (43 duo’s)
231 – Callewaert Melissa & Devoldere Shana - ¼ fin

Disco Duo Adults Advanced (9 duo’s)
236 – Claerhout Sarah & De Mil Evelien – ½ fin
523 – Verlinde Renzo & Lannoo Yanaika – ½ fin

Disco Show (8 duo’s)
851 – Lannoo Yanaika & Devoldere Shana - PL 4!!!

Disco small groups adults (7 groups)
770 – D-Fense - PL 1!!!

Wedstrijd te Kortrijk, 13 april 2009: disco

Paasmaandag is het geworden. En wat voor één! The story of Kortrijk, april 13th 2009, of hoe zenuwen de meest ervaren rotten kunnen parten spelen…

Een story met een happy end.Maar met een heel slecht begin. Op zaterdagmorgen 11 april, om 7u ’s morgens, ging mijn gsm af. Niemand minder dan Yanaika aan de lijn, die me nog net kon melden dat ze een verschrikkelijke nacht had gehad en dat ze meteen naar de huisarts trok. Het was een zwaar verdict: klierontsteking, 38,5° koorts, en – uiteraard – compleet overstuur! Onze captain is naar de training gekomen om mee te volgen, maar heeft het halverwege moeten opgeven. Exit Yanaika, hopelijk tot maandagochtend.

Die laatste training ging al bij al behoorlijk goed – een veeg teken, aangezien generale repetities traditioneel een ramp horen te zijn. Na een rustige zondag was het uitkijken naar de nieuwe D-Fensetrainings in de ingangsdeur van Dursin te Kortrijk op maandagmorgen. En ja hoor, ook nummer 7 dook op! Halfvast op de benen maakte Yanaika haar reputatie waar, namelijk dat opgeven niet in het D-Fense-woordenboek staat, en nog minder in het Lannoo-exemplaar. Om 8u45 konden we met de voorbereiding beginnen.

De General Look was een nationale ramp. De zenuwen gierden door hun keel, ketsten tegen het plafond en waren in de hele zaal merkbaar. Gezichten vol stress, licht verkrampte dansers, foutjes die normaal nooit gebeuren: niemand was tevreden over zichzelf. Gelukkig ging de finale al een stuk beter en konden we eindigen met een positieve noot: het is perfect te doen om er de hele choreo uit te persen! Een klein succesje, maar was het genoeg?

Na een viertal uur wachten, nagelbijten, afleiding zoeken en uiteindelijk naar het scherm staren, kwam de verlossing: 11 maanden na onze stop staat D-Fense terug op 1! Niet stevig op de eerste sokkel, eerder nog met wankele voetjes, maar het was alle stress waard. Hopelijk is dat nerveuze gevoel nu verdwenen en kan er terug met wat meer vertrouwen gedanst worden. Hoewel, we verwachten een extreem sterke concurrentie voor de komende weken..

Disco Solo Adults Advanced (21 solo’s)
334 – Verlinde Renzo – ½ fin

Disco Duo Junior Beginners (34 duo’s)
787 – Wijckstand Shana & Van Compernolle Bert - PL 5!!!

Disco Duo Adults Beginners (46 duo’s)
231 – Callewaert Melissa & Devoldere Shana - 1/8 fin

Disco Show (10 duo’s)
851 – Lannoo Yanaika & Devoldere Shana - PL 6!!!

Disco small groups adults (5 groups)
770 – D-Fense - PL 1!!!

maandag, april 20, 2009

2009? 2009bis!

Het wordt tijd.

Het wordt meer dan tijd, beste lezers, om jullie in te wijden in de huidige leefwereld van de D-Fensers.

Het is zelfs hoog tijd om jullie te introduceren tot… PROJECT BRATISLAVA!

Zie je, wie ons al een viertal jaar kent, weet immers dat wij geen stilzitters zijn. Toen we seizoen 2008-2009 na heel wat getwijfel toch op gang trokken, was het besef groot dat het een verloren seizoen zou zijn. Er zomaar wat op los dansen, was echter geen aantrekkelijk plan. D-Fense heeft een doel nodig. En dat doel tekende zich al vlug héél duidelijk af: op 11 september 2009 willen wij doen wat slechts één Belgische Small Group Adults ons reeds heeft voorgedaan, namelijk deelnemen aan het WK disco in Bratislava, Slovakije!!!

Daarvoor was er echter heel wat werk aan de winkel. De discoroutine die ons de Belgische titel 2008 heeft opgeleverd, moest helemaal opnieuw worden aangeleerd. Ten dele omdat stukken ervan blanco waren in het geheugen van de dansers, en ten dele omdat onze nieuwste aanwinst de routine uiteraard niet kende. Dat was de uitgelezen kans om een soort upgrade van de choreografie te maken, met uitdagende – vooral technische elementen – die het fun maakten voor de anciens.

Sinds eind oktober zijn we aan het werk. De lat ligt hoog, de routine is moeilijk, de vorderingen zijn traag maar zichtbaar. Wat deze winter onmogelijk leek (namelijk het hele ding uitdansen zonder omver te vallen) lukt langzaam maar zeker. Ondertussen kregen de anciens een missie: het Belgische wedstrijdseizoen uitdansen zonder veel voorbereiding - maar ook zonder veel te zakken in de algemene ranking, die uiteraard nodig is om de Bratislava-selectie te halen! Het is hen tot nu toe wonderwel gelukt om binnen de top drie te blijven met een stokoude brok routine. Geen Buldo-wedstrijdganger die zich niet afvroeg wat we allemaal aan het uitspoken waren... Wat motivatie toch allemaal kan doen met een danser.

Ook naast de schermen werd ondertussen hard gewerkt aan de financiering van de reis. Niet minder dan een tiental verschillende ideeën zijn de revue gepasseerd, maar uiteindelijk is het toch een goeie ouderwetse fuif geworden. Hoewel, ouderwets? De D-PARTY (sporthal Pittem, 16 MEI 2009 – be there!) wordt dé party van het jaar! Later volgt meer, maar nu alvast al een hartelijk woord van dank aan alle sponsors, met niet in het minst Schoenen & Sport Devolder (Ingelmunster). Zij maakten immers een bijkomende wens waar: 100% gesponsorde, gloednieuwe, superdeluxe, bedrukte D-Fense-trainingspakken voor iedereen!

In maart, na opnieuw een voorseizoen vol ongevallen, ziektes en freaky accidentjes, hing de routine -liefkozend de “lastigaard” genoemd - terug aaneen. Examen-, vakantie- en hiphoppauzes maakten het er niet makkelijker op, maar stap 1 was in ieder geval geslaagd. Vanaf toen begon het echte werk: doorstomen, doortrainen en er een explosief, vloeiend en precies geheel van maken tegen september 2009. Gezien de moeilijkheidsgraad is dat een heuse klus, waar we nog een aantal maanden zoet mee zullen zijn.

Met de komst van april kondigt zich het einde van het wedstrijdseizoen aan . De Bratislava-selectie is zo goed als binnen, maar… uiteraard begon het te kriebelen. En na maandenlang gezaag (‘gaan we dansen met 7?’ ‘wanneer gaan we dansen met 7?’ ‘we moeten toch even testen?’ 'wat hebben we te verliezen, behalve onze tweede plaats?’ ‘beter gegokt en verloren, dan op safe gespeeld en zowiezo verloren’) ben ik gezwicht.

Paasmaandag zou het zijn. Het was inderdaad tijd. Tijd voor een testrun.

zaterdag, april 11, 2009

Diagnose: ken uw pappenheimers!

Zaterdag 11 april 2009, 9u-13u.
Ingelmunster city, trainingszaal.

Symptomen van het pre-wedstrijd-stress-syndroom:

HALINKA
ontdekt nieuwe danselementen die ze nognooitvanhaarleven gedaan heeft. Ksweertu.
SHANA W.
sukkelt opeens met één detail dat er al tig keren eerder wél juist is uitgekomen.
SARAH
kijkt mij in opperste staat van verwarring aan en “ordent de boel in haar hoofd”.
MELISSA
luistert -of doet poging tot- en knikt begrijpend van ja. Bij àlles wat ik zeg.
SHANA D.
ontpopt zich opeens tot überstrever en toont zich de beste van de klas.
RENZO
gaat door, blijft smilen en bekijkt het leven van de positieve kant.
YANAIKA
voelt zich geroepen om de bende tot orde aan te manen. Ssshht!

En tot slot, aan het eind van het verhaal?
Dr is er altijd wel eentje knock-out vlak voor D-Day.
Kop op, Naikie! En rust lekker uit x

...met andere woorden: we zijn er klaar voor.
LET THE GAMES BEGIN.

The Food Files, pt. 3

Onze jongste aanwinst van op de transfermarkt ;-) is dit keer aan de beurt. Helaas beschikken we nog niet over een arsenaal aan schaamtelijke foto's, zodat we hier enkel een "bijna-food-file"-foto kunnen plaatsen. Met andere woorden: we waren net te vroeg, of net te laat met onze camera! Een echte food file hebben de lezers nog tegoed.

In ieder geval: gelukkige 14e verjaardag, Shana x