D-Fense


* 5-voudig Vlaams (2006-2007-2008-2009-2010) en 4-voudig Belgisch (2006-2007-2008-2009) kampioen disco small group
* vice-Vlaams (2009), vice-Belgisch (2007), Vlaams (2007-2010) en Belgisch (2008-2010) kampioen hiphop small group

dinsdag, september 08, 2009

DF goes Bratislava – dag 1: de goed-nieuws-show

8 september 2009, reporter ter plaatse.

Dinsdagmorgen in de vroegte, temidden van alle schoolgaande jeugd in centrum Tielt, begon onze transitdag richting Bratislava. Een luttele twaalf uur later (zoals Wycki zo handig opmerkte) zaten we al aan tafel ergens in de Slowaakse hoofdstad, en was er al heel wat gebeurd!

Het goede nieuws:
Iedereen was op tijd op de afspraak. Niemand had zijn paspoort en (tot nu toe) andere belangrijke dinges vergeten. Beide treinen waren op tijd, en we zijn er al stoethaspelend in geslaagd om 12 koffers, 12 handbagages, 12 sets etenszakjes en 12 personen te coördineren tijdens overstappen allerhande. We hebben de bus naar Charleroi Airport gevonden.
We zijn op tijd ingecheckt, Ryanair heeft voortreffelijk volgens tijdstabel gevlogen en we zijn met ons volledige hebben en houden in Bratislava aangekomen. De drie taxi’s waarin we onszelf hebben gepropt, bleken niet door Oostblok-ontvoerders bestuurd te zijn. Hotel (dat fantastischerwijze wist dat we kwamen!), supermarkt en bankautomaat zijn gelokaliseerd, we hebben gegeten.
De kamers zijn super, behoorlijk ruim en lekker modern. En in geen enkele van de zes kamers is al miserie in de menage opgedoken. Momenteel zit iedereen zelfs al in zijn bed. Kortom, een onverwijld succes.

Het slechte nieuws:
Is gelukkig minder talrijk. Eén koffer woog te zwaar, dus dat werd bijbetalen. De piloot besloot tijdens een razendsnelle landing op het laatste nippertje even terug op te trekken voor een extra rondje. En de eerste kennismaking met de Slowaakse keuken viel voor sommigen mee, maar was voor anderen helaas minder aangenaam.

Hotel Premium straalde een heus zengevoel uit, vooraleer wij erin opdoken. Getuige de behoorlijk nette kamers bij binnenkomst, en vervolgens de ongelofelijke bende luttele uren later. En ja, ze zijn terug allemaal op ons bed geland voor de avond… Een Wirtzfeld déjà-vu ten top, maarreuh, happy bericht voor het thuisfront: D-Fense is present, alive and kicking!

Over en uit.

1 opmerking:

  1. Jullie zijn heelhuids voorbij het Ijzeren Gordijn geraakt, dus de rest komt ook wel in orde!

    BeantwoordenVerwijderen