D-Fense


* 5-voudig Vlaams (2006-2007-2008-2009-2010) en 4-voudig Belgisch (2006-2007-2008-2009) kampioen disco small group
* vice-Vlaams (2009), vice-Belgisch (2007), Vlaams (2007-2010) en Belgisch (2008-2010) kampioen hiphop small group

donderdag, september 10, 2009

DF goes Bratislava – dag 3: into the mood

10 september 2009, reporter ter plaatse.

Deze morgen omstreeks kwart voor tien was het zover: de eerste blik op de binnenkant van de Sibamac Arena. Dansers van alle formaten en pluimage passeerden de toegangspoorten, hingen rond of waren ingewikkelde stretchoefeningen aan het doen – en dat alles nog voor de eigenlijke ingang! Eens we binnen waren, vulden de tribunes zich langzaam maar zeker met toeschouwers terwijl de glanzend witte vloer, daar in de diepte op een verhoogje, uitnodigend naar ons lachte.

Heel weinig Belgen moesten aan het werk vandaag, maar toch was de nationale delegatie al ruimschoots aanwezig. Na de Disco Freestyle Solo’s was het immers de beurt aan de Disco Dance Formations Children, waar één groep van ons landje in te zien was. Wij zijn ter plaatse met 12 personen, maar hebben op die tribunes gebruld voor 48! En het loonde de moeite: Little Dance Edition van Dance Space heeft de finale gehaald en werd uiteindelijk zelfs knap vierde.

Tijdens de pauze hebben we even de kans genomen om de vloer te testen en wat positionering te bepalen – morgen moeten wij immers aan de bak! We hebben de hal na de finale van de Belgen dan ook vroegtijdig verlaten. Ons hotel, waar inmiddels ook de Zweedse delegatie beland is, werd andermaal dé locatie voor verdachte praktijken. In onze kamers, en ten dele zelfs op de gang (heet!) zijn we vrolijk aan het bruin-zonder-zonnen en schminktesten geslagen… met een behoorlijk chemisch geurtje ter hoogte van verdieping 2 en 3 tot gevolg. In combinatie met een letterlijk schitterend tapijt, uiteraard.

Oepsie! Tjah, terwijl we daarmee bezig zijn, kunnen we ondertussen geen zenuwen kweken. Daar rest ons nog tijd genoeg voor. Met de warme steun van de rest van de Belgen hopen we echter dat morgen alles vlotjes verloopt, en dat we ons tweeledig doel kunnen bereiken: 1/ content zijn wanneer we de vloer af gaan en 2/ NIET, maar dan ook NIET, als laatste eindigen!

Andermaal: slaap lekker, liefste thuisfront. Dat zullen wij waarschijnlijk voor deze ene nacht toch niet doen… En als jullie morgen even tijd hebben, zo rond klokslag 15 uur, denk dan even aan ons.

Over en uit.

2 opmerkingen: